Çikolata severlerin keşfetmesi gerek muhteşem dükkanlar:)
Belçika tam bir çikolata cenneti …
Bu ülkede toplam 12 çikolata fabrikası, 16 çikolata müzesi ve 2100′den fazla çikolata dükkanı bulunuyor. Brüksel’de ise dünya’nın en büyük 2 çikolata fabrikası var. Tabiki bir tanesi Godiva, diğeri ise Leonidas.
Amsterdam‘da el yapımı çikolata keyfini kafe ortamında da yaşayabileceğiniz az sayıdaki yerlerden biri Puccini Bomboni.
Tüm çikolata ve çikolata karışımlı şekerleme çeşitleri elle ve organik malzemelerle kafe ve mağazanın olduğu binada üretiliyor ve dünyada başka yere de gönderim yapılmıyor. Baharatlı ilginç çikolata çeşitlerine rastlayabildiğiniz çikolata dükkanı fazla çeşit sunmasa da ürün kalitesi zirvede
Kendi kendini eğiten çikolata ustası Shaineal Shah, orijinal işlerini ilk önceleri Chocolate Library gibi dükkanlarda satmaya başlamış.
Bugün yine seçkin mağazalara mal verse de kendi amiral mağazasında da çok özel çikolata bazlı ürünlerini satıyor.
Xocolatti, dünyanın farklı yerlerinden gelen ilginç yemiş, baharat ve otlarla yaptığı tarifler ünlü.
Britanya’da biraz geç başlayan çikolata furyasının öncülerinden Paul A. Young. Yaklaşık 15 yıl önce kendi özel formülleriyle işe koyulan Young, bugün ülkenin en ünlü çikolata ustalarından.
Çikolata konusunda kitapları da bulunan Young’un Londra‘nın farklı yerlerinde üç dükkanı var.
1950’lerden beri çikolata ve şekerleme yapan aile işletmesi Brentwood’u devralıp tümüyle elden geçiren ve adını da Compartes olarak değiştiren Jonathan Graham, eski formüllerin esasına sadık kalmakla beraber, yeni ve organik kakao türleri ve diğer çikolata bileşenlerini kullanarak hoş deneyler yapıyor.
Hepsi elde yapılan ürünler özellikle süslemeleriyle dikkat çekiyor.
Los Angeles‘in en ünlü çikolatacılarından.
Hem organik ve adaletli ticaret ürünü bileşenlere hem de sunuma titizlenen bir Kanada markası.
Çoğu Dominik Cumhuriyeti‘nden gelen meyvemsi kokulu kakaolar, hepsi çikolata ustası olan SOMA ortakları tarafından elle farklı ürünlere dönüştürülüyor.
Kanada’da yaygın Douglas köknarından elde edilen özel esansı taşıyan çikolataları çok ünlü.
Viskili ve çikolatalı dondurmaları da müthiş.
Toronto‘da iki dükkan ve bir ‘çikolata laboratuarı’ bulunuyor.
Endüstrileşme tuzağına henüz düşmemiş ama kıyısında salınan bir başka İsviçreli üreticisi Süpringli.
İlk çikolata dükkanı 1836’da açılan Sprüngli, klasik İsviçre çikolatası formüllerinden yıllardır taviz vermiyor.
Luxemburgerli adını verdiği kendi makaron çeşidiyle de ünlü.
Lindt markasıyla birleşen Sprüngli, lüks çikolata çeşitlerini Zürih’te başta Paradeplatz’taki amrila mağaza olmak üzere çok sayıda dükkan ve kafesinde müşterilere sunuyor.
Dünya’nın En İyi 7 Çikolata Dükkanı - Yorumlar
Yapılan Yorumlar
Great content! Super high-quality! Keep it up! 🙂
BENZER İÇERİKLERİlginizi çekebilecek diğer içerikler
ÖNE ÇIKAN KATEGORİLER
FACEBOOK'TA BİZ
Hoşgeldiniz
Hayatı Doğayı Bizimle Keşfet - Tüm Hakları Saklıdır